N
nuran34
Misafir
:findikim:Malzemesi:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
500 gr yoğurt
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Aşurelik buğday ve nohutlar ayıklanıp, yıkayıp ayrı kaplarda geceden ıslatın,(ben daha önceden haşlayıp difrize atıyorum)...Sabah sularını süzüp tekrar üzerleri 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip düdüklüde veya tencerede pişirin...Pişen nohutları ve aşurelik buğdayları bir tencereye alın...önce yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın üzerine daha sonra 6 bardak su ekleyip karıştırın...bu karışımı nohutların üzerine karıştırarak ilave edin ocağın altını yakın,çorba pişene kadar karıştırmaya devam edin...Çorba piştikten sonra 5-10 dakika kısık ateşte biraz daha pişirin...Üzerine sıvıyağda çok az kavurduğumuz naneyi ve tuzu ekleyip çorbanın altını kapatın.İster sıcak, ister ılık yada soğuk olarak tüketilebilir...
Afiyet olsun
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
500 gr yoğurt
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Aşurelik buğday ve nohutlar ayıklanıp, yıkayıp ayrı kaplarda geceden ıslatın,(ben daha önceden haşlayıp difrize atıyorum)...Sabah sularını süzüp tekrar üzerleri 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip düdüklüde veya tencerede pişirin...Pişen nohutları ve aşurelik buğdayları bir tencereye alın...önce yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın üzerine daha sonra 6 bardak su ekleyip karıştırın...bu karışımı nohutların üzerine karıştırarak ilave edin ocağın altını yakın,çorba pişene kadar karıştırmaya devam edin...Çorba piştikten sonra 5-10 dakika kısık ateşte biraz daha pişirin...Üzerine sıvıyağda çok az kavurduğumuz naneyi ve tuzu ekleyip çorbanın altını kapatın.İster sıcak, ister ılık yada soğuk olarak tüketilebilir...
Afiyet olsun
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.