Normal doğum yapan arkadaşlar...

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
arkadaşlar...normal doğum yapmak istiyorum ama çok korkuyorum..sırf bu korku yüzünden herşeyim normal bile olsa sezeryan isteyebilirim..ama bebeğimin ilk doğduğu anı da görmek istiyorum...internetten normal doğumu izledim korkunç geldi..zaten doktorum da kızdı neden izledin tabiki korkarsın die..biliyorum daha erken bunları düşünmek için ama..ben bu korkumu nasıl yenicem..yardımcı olurmusunuz?

böcegimm

Daimi Üye
Tepki
284
ahh canıımm ben de normal doğum yapan biri olarak şöyle anlatayım sana...
ilk aylarda hiç düşünmedim normal mi sezeryan mı olsun diye bakalım dedim doktor ne önericek..tabiki normal dedii.. senin gibi normal doğum ve sezeryan videoları izledim ama o sezeryanla yapılan doğumu görünce o kadar tiksindim ve korktum ki anlatamam.dedim ki ben hayatta kendimi böyle dilim dilim kestirip diktiremem,vücudumda öyle kocaman bi dikiş iziyle yapamam.. normal doğum videosu da korkuttu tabi ama sezeryan kadar değildi açıkçası..
hiç korkma canım normal doğum o kadar kolay ki hissettiğin tek şey 5-10 saniyede bir bi ağrı geliyo kasıklarına adet sancısının tıpatıp aynısı sadece az daha fazla..o sancılar geldikçe sen ıkınıyosun,sen ıkındıkça da bebek geliyo yavaş yavaş..budur işte başka hiç bi ağrı sacı,acı yokk,normal doğum yapma şansın varsa kesinlikle kaçırma derim

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
canim ben normal dogum yaptim. acisi mutlaka var ama inanilmaz bir duygu. cocugunu kucagina verdikleri zaman bütün agrini unutuyorsun. tekrar dogum yapsam yine normal dogum isterim. :eek:

böcegimm

Daimi Üye
Tepki
284
bide sana tavsiyem sakın normal doğum yada sezeryan videosu izleme bidaha..sadece internetten hangisinin senin ve bebeğin için daha sağlıklı olucağını oku tamammı canım? doğum belirtilerine falan bak..bu gibi şeyleri araştır videolar kafanı karıştırmasın çünkü görünenle yaşanan çok farklı şeyler

OP
gülbin

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
sağolun kızlar..aslında çok istiyorum...ama inanılmaz korktum...bir de milletin korkunç hikayelerini dinledikçe..daha çok korkuyorum..böyle güzel şeyler dinlediğimde bir nebze rahatlatıyor insanı...

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Ben de normal doğum yaptım Gülbincim

son ana kadar da hiç düşünmedim nasıl olsa diye

hatta dr.a bile sormadım normal doğumu rahat yaparsın diye kendi söyledi

canım neticede bunu ilk yapan sen olmayacaksın öyle düşün,sence çok korkulan acı çekiln bişey olsa kadınlar yeniden yeniden hamile kalıp normal doğum yaparlarmıydı

adı üstünde NORMAL,

bence şimdiden bunları kafana takma,hamilelik öyle güzel bi dönemki bunun tadını çıkarmaya bak:gulbis:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
sağolun kızlar..aslında çok istiyorum...ama inanılmaz korktum...bir de milletin korkunç hikayelerini dinledikçe..daha çok korkuyorum..böyle güzel şeyler dinlediğimde bir nebze rahatlatıyor insanı...

Canım herkesin doğumu bir olmuyor ki

biri çok zor bi dğum geçirir diğer bi başka kişi çok kolay oldu doğumum der

kimseyle kıyaslama kendini

OP
gülbin

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
bide sana tavsiyem sakın normal doğum yada sezeryan videosu izleme bidaha..sadece internetten hangisinin senin ve bebeğin için daha sağlıklı olucağını oku tamammı canım? doğum belirtilerine falan bak..bu gibi şeyleri araştır videolar kafanı karıştırmasın çünkü görünenle yaşanan çok farklı şeyler

haklısın aslında..zaten bir defa izledim daha cesaret edemem herhalde ..içim fena oldu...uzmanlar her zaman normal doğumu öneriyor..rabbim hayırlısını nasib eder inşallah..

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
bence anlatilanlara kulak asma findiginda yazdigi gibi her dogum farkli. ben gecen sezeryan izledim oda cok kolay birsey degil. Allah her dogum yapan annenin yaninda olsun
hic bir zaman unutamayacagin harika duygular. hamileliginin tadini cikar. insalah evladini hayirlisi ile kucagina alirsin canim.

OP
gülbin

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
bence anlatilanlara kulak asma findiginda yazdigi gibi her dogum farkli. ben gecen sezeryan izledim oda cok kolay birsey degil. Allah her dogum yapan annenin yaninda olsun
hic bir zaman unutamayacagin harika duygular. hamileliginin tadini cikar. insalah evladini hayirlisi ile kucagina alirsin canim.

ay amin canım yaaa..rabbim hayırlısını nasib eder inşallah...sezeryan kolay değil de...hani hissetmiyorsun ya o cezbediyor insanı ama bebeğinin doğuduğu anı görememek de kötü..

böcegimm

Daimi Üye
Tepki
284
sezeryan anında hissetmiyosun ama onun bide sonrası var maeliyat yerinin ağrıması falan..mesela benim görümcem biraz üşütsün hala sezeryan yeri ağrır 7 yıl oldu..ama normal doğum öyle mi sadece o anki sancı o kadar....
sezeryanda da çocuğunu doğar doğmaz görebiliyosun belden aşağısını uyuşturuyorlar sen uyanık kalıyorsun ama işte neden kendini boşuna kestirip biçtiresin?mide bulandırıcı bişey yaa,içinde ne var ne yok dışarı çıkıyo :sok

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
gulbın oncelıkle rabbım hayırlısıyla bebısını kucagına almayı nasıp etsın
ben hamılelıgımde 35 kılo aldım
we kesınlıkle sezeryan ıstıyodum
buyuklerım bana hıc korkma sellı yagmur derlerdı
gun geldı we normal dogum yaptım benımle aynı zmanda doguran komsum sezeryan sonradan onun dıkıslerınde sorun oldu ck sukur benım hıc bı problemım olmadı hele bebeısının dogumunu gormek onun ılk kucagına almak yok bole bı duygu rabbım butun hanımlara nasıp etsın ıns.:panter:

OP
gülbin

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
sezeryan anında hissetmiyosun ama onun bide sonrası var maeliyat yerinin ağrıması falan..mesela benim görümcem biraz üşütsün hala sezeryan yeri ağrır 7 yıl oldu..ama normal doğum öyle mi sadece o anki sancı o kadar....
sezeryanda da çocuğunu doğar doğmaz görebiliyosun belden aşağısını uyuşturuyorlar sen uyanık kalıyorsun ama işte neden kendini boşuna kestirip biçtiresin?mide bulandırıcı bişey yaa,içinde ne var ne yok dışarı çıkıyo :sok

haklısın...bir de ıkınmayı engellediği için vakum kullanma riski de var ki hiç istemiyorum...sezeryanı hiç izleyemedim düşer bayılırım herhalde...

gulbın oncelıkle rabbım hayırlısıyla bebısını kucagına almayı nasıp etsın
ben hamılelıgımde 35 kılo aldım
we kesınlıkle sezeryan ıstıyodum
buyuklerım bana hıc korkma sellı yagmur derlerdı
gun geldı we normal dogum yaptım benımle aynı zmanda doguran komsum sezeryan sonradan onun dıkıslerınde sorun oldu ck sukur benım hıc bı problemım olmadı hele bebeısının dogumunu gormek onun ılk kucagına almak yok bole bı duygu rabbım butun hanımlara nasıp etsın ıns.:panter:

ay inşallah canım yaaa...ben 5. ayımdayım..şu ana kadar sadece 4 kilo aldım...tabi bundan sonra asıl kilo almaya başlarsın diolar ama..sanırım çok fazla almadan tamamlıycam hamileliğimi..inşallah bebeğimin doğduğu ilk anı görüp o duyguyu tadarım kolar bir şekilde...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
sezeryani o an hissetmiyorsun ama oda sonra problem cikartabilir. teyzemin kizi ilk cocugunu sezeryanla dogurmak istedi, büyükler akil verince vaz gecti. gercekten cok korkuyordu ama dogumhaneden kucaginda kiziyla gülerek cikti o ani hic unutmam. 6 ay önce ikinci dogumunu yapti. tabii normal dogumla. :panter:

OP
gülbin

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
sezeryani o an hissetmiyorsun ama oda sonra problem cikartabilir. teyzemin kizi ilk cocugunu sezeryanla dogurmak istedi, büyükler akil verince vaz gecti. gercekten cok korkuyordu ama dogumhaneden kucaginda kiziyla gülerek cikti o ani hic unutmam. 6 ay önce ikinci dogumunu yapti. tabii normal dogumla. :panter:

ay süper..allah analı babalı büyütsün...ben de sonrasından korkuyorum...normal yapıp sonradan rahat etmek en iyisi sanırım...bakalım allah ne gösterecek..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar