Öğrencilere 'Altın Ekmek'

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak

ekmek.jpg



İstanbul Halk Ekmek'in yeni ekmeği "Altın Ekmek" içeriğinde birçok besin değerini içerecek ve 25 kuruşa satılacak.

İHE'nin Sultangazi'deki Cebeci Fabrikası'nda “Altın Ekmek”in tanıtım toplantısında konuşan Topbaş, yerel yönetimlerin halkın kent içindeki yaşamlarını kolaylaştırmak ve sağlıkla ilgili çalışmalar yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Topbaş, kendilerinin de bu anlayışla İHE'yi geliştirerek halkın sağlıklı besin kaynağına ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, İHE'nin, hijyenik üretimi ile İstanbul'un ekmek ihtiyacının yüzde 13'ünü karşıladığını kaydetti.
İnsanın temel besin kaynağının sağlıklı ve besleyici ekmek olduğunu vurgulayan Topbaş, ekmeğin bu özellikleri sağlayamaması durumunda halkın sağlık giderlerinin artacağını ve sağlıklı nesillerin yetiştirilemeyeceğini savundu.

Topbaş, “Halk Ekmek, öncü, rekabet eden değil, yol gösteren bir anlayışla hizmet ekmekte. Biz asla rekabet etmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Bazı illerde 5 yıl önce organik tarımı desteklemek amacıyla önemli adımlar atıldığını anlatan Topbaş, bunun yansıması olarak çok ciddi gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

Topbaş, bu sayede İstanbullu'nun sağlıklı ekmeğe ulaştığını dile getirerek, “Şimdi de temel besin kaynağı olan ekmeğin farklı bir boyutunu, poğaçanın 60 kuruşa satıldığı bir yerde 25 kuruşa satarak ama içindeki değerler açısından çok önemli besin kaynağı olan ekmeği tanıtıyoruz. Buna İstanbul'un birçok yerinde yaygın olarak ulaşma imkanı olacak. Öğrencilerin sadece bu ekmeği çantalarına koymaları yeterli olacak. Sağlıklı nesiller için 'Altın Ekmeği' çocuklara verin” şeklinde konuştu.

Ekmeğin buzdolabında saklanabileceğini de ifade eden Topbaş, ekmeğin içerisinde bol miktarda fındık, üzüm, keçiboynuzu ve zerdeçal bulunduğunu kaydetti.

Zerdeçallı ekmek

İHE Genel Müdürü Salih Bekaroğlu ar-ge çalışmaları sırasında birçok kişinin fikrinden yararlandıklarını, zerdeçal önerisinin de Kadir Topbaş'tan geldiğini belirterek, un, şeker, margarin ve koruyucuların kullanıldığı rafine ürünlerle üretilmiş ürünler yerine tam buğday unu rüşeym ve fındık içeren, tatlandırıcı olarak üzüm ve keçiboynuzu unu kullanılmak suretiyle üretilen ekmeğin besleyici değerler açısından Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getirdi.

EKMEĞİN TADINA BAKTI

Topbaş, daha sonra beyaz önlük ve ayağına galoş giyerek beraberindekilerle fabrikaya geçerek, ekmeğin üretim aşamasını yakından izledi.

Üretim bandından aldığı sıcak ekmeği yanındakilere ve basın mensuplarına ikram eden Topbaş, tadına baktığı ekmek için “Çok güzel” yorumunu yaptı.

Topbaş, daha sonra 300 gramlık ekmeğin üretim sürecini de yakından izledi. Bir ekmeği üretim bandından alıp tartıya koyan Topbaş, gramajda sorun olmadığını söyledi.

Bu arada, 60 gramlık ekmeğin satış fiyatı 25 kuruş olarak belirlendi.

AA
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
kesınlıkle herkese tavsıye edıyorum cogunuza kek yapıcagınıza sadece 60 gr ekmekle tum ogun ıhtıyacını karsıyacagı bu besın degerı yuksek ekmegını verın ben bugn dısarı cıkarsam alıp ıncelıcem:D
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
ablam bende onu dusunuyorum bızde yıyebılırmıyız dıye bıarastırcam
ben mesela normal ekmek yemem tamtahıllı organık bugday ekmegı katkı sıfır onu alıyorum halk ekmekten ve herkese hangı cesıdı olursa olsun halk ekmegı tavsıye edıyorum temız hıjyenık
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
eşim bu ara trabzon kmeği alıyo ama küçük olanlarından tazesi güzel oluyo

sıcak sıcak getiriyo

essem sen kobay olarak dene,beğenmezsen bizde almayız:D
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
es sem ama ok kuru oluyor halk ekmeği ya çabuk ufalanıyo
ama saglıklı hıjyenık katkısız?
ben bı fıırnda 10 gun falan calıstım bı satıcı gelmıstı 10 lt yag okadar ucuz fıyata vermıstıkı fırıncı kabul ettı ve ekmegın tadı degısmıstı neler kullanıyolar neler o ekmeklerde saglık ıcn tam tahıllı bugday ekmegı yemek lazım
enıyısı halkekmegı bır suru cesıdı var sıtesıne gırın bakın yapılısını tvde gosterdıler evlerımzden bıle temız
esımı ıkna etsem onada cesıt cesıt ekmeklerınden yedırcem
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
eşim bu ara trabzon kmeği alıyo ama küçük olanlarından tazesi güzel oluyo

sıcak sıcak getiriyo

essem sen kobay olarak dene,beğenmezsen bizde almayız:D
cok sgl ben kobay oluyum :D ölmezsem sızde alırsınız:D

bak o olabilir es seyi deneme tahtası yapalım
o trabxon ekmeğini ısıtıcan tost makiasında tereyağ sürüceksin offffffffffff ne diyimki başka

trabzon ekmegımı :catalbicak: kızlar 60 kurusa pogaca alıcagınıza coocuklarınıza 25 kurusa saglık alın benım felsefem bu
cocogum oldugunda onu elımden geldıgnce katkısız buyutcem ıns
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Bu sadece istanbulda mı acaba.
Bizim burda da varsa alırım yoksa da malzemelerin aynından bulup kendim yaparım ellerimle.
Hakikaten faydalıya benziyor.
Zaten zerdeçal aldım ben yemeklere zencefil ve zerdeçal koyuyorum.
zerdeçal kanı temizliyormuş.
emeğine sağlık fındığım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst