Öğretmene derste keserle saldırdı, kefaletle serbest kaldı

M

madesam

Misafir
Öğretmene derste keserle saldırdı, kefaletle serbest kaldı

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre beldesinde bir öğrencinin okulun tuvaletine küfürlü sözler yazdığı için kendisini uyaran öğretmeni derste tüfekle vurmasının ardından, benzer bir olay da kent merkezinde bir okulda yaşandı. Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'nda müzik öğretmeni Sevil B., müzik korosundan çıkardığı bir öğrencisinin yakını tarafından derste keserli saldırıya uğradı. Öğrencilerin korkuya kapılıp bağırması üzerine nöbetçi öğretmenin sınıfa koşması üzerine zanlı kayıplara karıştı. Polis, kaçan zanlıyı kısa sürede yakalayarak savcılığa sevk etti. Zanlı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 5 bin lira kefalet karşılığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay Merkez Odunpazarı ilçesindeki Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'nun 7/D sınıfında öğrenim gören öğrenci Yağmur T. müzik öğretmeni Sevil B., tarafından müzik grubundan çıkarılarak eleştirildiğini ailesine anlattı. Daha sonra Yağmur T.'nin annesi ile müzik öğretmeni arasında tartışma yaşandı. Bu yaşananlar daha sonra Yağmur T.'nin üniversite öğrencisi olan ağabeyi Alperen T.'ye ulaştı. Yaşananlara sinirlenen ağabey Alperen T., evden aldığı keserle kardeşinin eğitim gördüğü Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'na gitti. Ağabey Alperen T., söz konusu keseri paltosunun içerisine gizleyerek müzik öğretmeni Sevil B.'nin ders verdiği 5/C sınıfına girdi. Paltosunun içinden çıkardığı keseri eline alarak öğrencilerin gözü önünde öğretmen Sevil B.'nin üzerine yürüyen Alperen T., önce küfürlü sözler sarf etti, ardından tehditler savurdu. Öğretmenin sınıf kapısına doğru gitmesi ve öğrencilerin de korkuya kapılıp çığlık atması üzerine, okulun nöbetçi öğretmenleri sınıfa geldi. Bunun üzerine saldırgan elinde keseri ile birlikte okulun bahçesine çıkarak, kaçmayı başardı.

Yaşanan korkunç olay güvenlik güçlerine bildirildi. Polis, şikayet üzerine zanlı Alperen T.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Saldırıya uğrayan öğretmen Sevil B., yaşanan olay karşısında çok korktuğunu, psikolojisinin bozulduğunu belirterek zanlıdan davacı olduğunu belirtti. Yaşananlar nedeniyle psikolojisi bozulan öğretmene dinlenmesi için bir süreliğine rapor verildi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliye ye sevk edilen zanlı, 5 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlının kardeşinin okulda yaşadıklarını evde anlatması üzerine, keserle okula gelerek öğretmene saldırıda bulunduğunu söylediği öğrenildi. Olay sonrası öğrenci Yağmur T.'nin de ifadesinin alındığı kaydedildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattı. Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişlerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

ARTAN ŞİDDET ENDİŞE VERİCİ
Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ise son zamanlarda evde, okulda, işte ve günlük yaşamın pek çok alanında yaşanan şiddet olaylarının arttığını söyledi. Okullarda yaşanan şiddet olaylarının azalmak yerine artmaya başladığını belirten Şanlı, "Sorunun çözümleri konusunda acil adımların atılması gerekmektedir. Öğretmenimize saldıran bu kişi bu cesareti nereden aldı acaba." dedi.
Geçtiğimiz günlerde Yunusemre beldesinde, bir öğrenci okulun tuvaletinin duvarlarına küfürlü sözler yazdığı için kendisini uyaran öğretmenini derste tüfekle vurmuştu. Öğretmen ağır yaralanırken, öğrenci ise tutuklanmıştı.

arkadaşlar o gün burda olanlar bilirler olayın canlı şahidi olarak anlatmıştım şimdi de internette haber sitelerinde denk geldim canım sıkıldı yine..

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
madasem bu senin okulunda yaşadığın olay sanırm
sonuç kefalatle serbest bırakılmak mı oldu?

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Hemen serbest bırakmak olurmu ne kadar yanlış adam öldürmek için gitmiş açıkca belli.
Ekmek çalanı hapse atıyorlar cana kast edeni serbest bırakıyorlar hayret içindeyim.

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Öğretmenler öğrencilerini dövmeyi bırak, eleştirmeye bile korkacaklar bundan sonra demekki.

Kefaletle nasıl serbest bırakılıyor anlamıyorum.Ceza alması için illaki o öğretmenin ölmesi mi gerekiyordu.Korkunç birşey ya.

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
Bir ilkokul öğrencisinin şikayeti üzerine önce anne sonra ağabeyi(bide üniversite öğrencisi)öğretmenle tarışıyorlar.O nasıl bir annedir ki olayları yatıştırması gerekirken hem masum bir kişininin sebebi olacaktı hemde oğlunun hapse girmesine neden olacaktı.Küçücük bir olay bu kadar büyütülür mü ya:ilknur:

OP
M

madesam

Misafir
evet canlarım bizim okulda oldu bu olay ve bu saldırıyı yapan çocuk sınıf öğretmenliği okuyor öyle bir öğretmen öğrencilere neler yapar kimbilir.. arkadaşın psikolojisi bozuldu çok kötü...

OP
M

madesam

Misafir
evet canım ya bu kadar basit işte.. kız mahfoldu ama kimin umrunda aldılar 5000tl yi serbest bıraktı ama mahkeme devam ediyor bakalım ondan nasıl bir sonuç çıkacak

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar