Okullar açıldı dersler başladı

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Okullar Açıldı‚ Dersler Başladı

https://www.hanimefendi.com/editor/3-haber-oku.html
Yaklaşık 15 milyon öğrenci dersbaşı yaptı.

Yaklaşık 15 Milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen, 3 buçuk aylık tatilin ardından ders başı yaptı. Yeni Eğitim öğretim yılı bu yıl beraberinde bir çok değişikliği de getiriyor.
Yeni eğitim yılıyla birlikte öğrenciler daha az ders işleyecek, sosyal ve eğitsel etkinliklere daha fazla zaman ayıracak.
Bu yıl değişen Ortaöğretime Geçiş Sistemi nedeniyle 6’ncı sınıflar Seviye Belirleme sınavına katılmayacak. Liseler de yeni eğitim yılına yeniliklerle giriyor.
Taşımalı eğitim, bu yıldan itibaren ilköğretimin yanı sıra liselerde de uygulamaya konacak.
İlköğretimlerde olduğu gibi, ortaöğretimde de ders saati yeni eğitim yılından itibaren düşürüldü.
Ayrıca bu yıldan itibaren genel liselerde okuyan öğrencilere, üniversiteye geçişte uygulanan sınav türlerine göre istedikleri dersi seçme imkanı verildi.
Okul öncesi eğitimin geçen yıl zorunlu tutulduğu il sayısı da bu yıl 32’den 57’ye yükseldi. Öğrenciler bu yıl da ders kitaplarını sıralarında hazır şekilde buldular.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
İzmir'in trafiği dün itibariyle çekilmez hale geldi zaten :dertli:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
Turkiyede ne guzel baya yaz tatili oluyo,,,burda 1 ay once acilmisti okullar,,,,,,,,,

tum ogrencilere ALLAH zihin acikligi versin(annem hep oyle derdi bana )

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
evet bugün başladık okula
heyecanlıydı benim ufaklıklar hele küçüğüm
yerken yatmasına rağmen hiç uyuyamadı acaba okuyabileçekmiyim
ya öğretmenimiz gelmezse biz sınıfa nasıl gidecez
ya şöyle böyle olursa yıldırdı beni vallah
acaba ne yapıyorlar şimdi okulda

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar