Ölen Enesin ailesine 7 bin 500 YTL fatura

єℓєησяα

Daimi Üye
Tepki
945
742620080912093651171.jpg

Bursa İnegöl'de fosseptik çukuruna düşen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 6 yaşındaki Enes'in acısını yaşayan aile, hastaneden gelen fatura ile şok oldu.

İnegöl ilçesine bağlı Hoca köyünde arkadaşlarıyla oynarken fosseptik çukuruna düşen 6 yaşındaki Enes Ataman, yaklaşık 1.5 saat sonra çıkartılmıştı. İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan ve burada yaşama döndürülen minik Enes, daha sonra sevk edildiği Bursa Acıbadem Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Oğulları Enes'in acısını yaşayan aile, özel hastaneden gelen fatura ile şok geçirdi. Ölen çocuklarının hastane masrafları için çıkartılan 7 bin 500 YTL'lik faturayı,
4 bin 480 YTL'ye düşürten ve bu parayı çevresinden aldığı borçlar ve kredi kartıyla ödeyen baba, evlat acısının üstüne bir de bütçesinde oluşan bu açığı nasıl gidereceğini düşünmeye başladı.

Çocuklarının cenazesini almak için gittikleri hastanede kendilerine 7 bin 500 YTL fatura çıkartıldığını söyleyen baba Hüseyin Ataman, "Ben 700 YTL maaşla bir mobilya firmasında çalışan işçiyim. Ölen oğlum için bizden 7 bin 500 YTL istediler. Yalvarmalarımın sonucunda bu parayı 4 bin 480 YTL'ye düşürdüler. Fatura bedelini arkadaşlarımdan aldığım borç para ve kredi kartıyla ödedim. Tüm akraba ve arkadaşlarıma borçlandım. Bu paraları geri ödemek zorundayım. Zaten aldığım maaşla zor geçiniyoruz. Yavrumun acısını bile yaşayamadan bu beklemediğimiz borç yükü belimizi büktü. Bütçemizdeki bu açığı nasıl kapatacağım bilmiyorum" dedi.

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisinden kendilerinin bilgisi alınmadan direkt olarak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildiklerini ifade eden baba Ataman, "Tıp Fakültesi Hastanesi ve diğer hastaneler dururken bizi Özel Acıbadem Hastanesi'ne neden sevk ettiklerine bir anlam veremiyorum. Ayrıca adli vakalardan hangi hastaneye giderse gitsin para alınmadığını öğrendik. İnegöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık kim suçlu derse biz onun hakkında dava açacağız" diye konuştu.

İHA

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar