Omuzunda Yildiz Var

ELDA

Daimi Üye
Tepki
4.389
Omuzunda Yildiz Var

Bir asker,namaz kılan (en zor şartlarda bile terk etmeyen) diğer askere sordu:
"-Arkadaş kaçıncı asırda yaşıyoruz ? Niçin kendini zahmete sokup her gün 5 defa namaz kılıyorsun.
Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterdi:
-Şu insan; niçin yanından geçerken toplanıyor, selam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. "yat"dese yatıyor, "kalk" dese kalkıyorsun? O da senin gibi iki ayağı, iki eli ve bir başı olan bir insan değil mi?"
Diğer asker cevap verdi: "-Evet! O da benim gibi bir insan ama rütbesi var, omuzun da yıldızı var"
Namaz kılan askerin cevabı müthişti:

"-Ey arkadaş!Sen omuzun da bir tane yıldızı var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da ben, yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren bir zata niçin itaat etmeyeyim? Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?"

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?"

inş. namazı kabul olunanlardan oluruz...

G

Gülden Gül

Misafir
Subhanallah, maşallah, o askere bu cevabı vermesini nasip eden Allah'a hamdolsun.

Emeğine sağlık c:hhhhhh:anım

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Omuzunda Yildiz Var

Bir asker,namaz kılan (en zor şartlarda bile terk etmeyen) diğer askere sordu:
"-Arkadaş kaçıncı asırda yaşıyoruz ? Niçin kendini zahmete sokup her gün 5 defa namaz kılıyorsun.
Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterdi:
-Şu insan; niçin yanından geçerken toplanıyor, selam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. "yat"dese yatıyor, "kalk" dese kalkıyorsun? O da senin gibi iki ayağı, iki eli ve bir başı olan bir insan değil mi?"
Diğer asker cevap verdi: "-Evet! O da benim gibi bir insan ama rütbesi var, omuzun da yıldızı var"
Namaz kılan askerin cevabı müthişti:

"-Ey arkadaş!Sen omuzun da bir tane yıldızı var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da ben, yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren bir zata niçin itaat etmeyeyim? Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?"

Harikaa-alkis

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Helal olsun çok yerinde bir cevap vermiş
JC_clapgirl.gif

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar