* Saksı çiçekleriniz için :
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.
* Kapılarınızı vs. cila yaparken :
Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz.
* Akü Başları oksitlenirse :
Cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz
* İskambil kağıtlarını :
Kolonya ile silip yumuşak bir bezle kurulayın.
* Fareleri kaçırmak için :
Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.
* Boya fırçaları sertleşmiş ise :
Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.
* Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa :
Asetonla silin
* Mangal ızgaranızı temizlemek zordur :
Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.
* Boya kokusunu gidermek için :
İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.
* Cam kırıklarını :
Temizlersiniz fakat kıymıkları göremessiniz bunuda temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.
* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın
* Balıklı tava kokusu :
Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.
* Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.
* Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.
* Patates haşlarken :
Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz.patatesler daha çabuk pişerler aynı zamanda.
GIDALAR
* Karideslerin haşlanırken çıkarttığı pis kokulardan kurtulmak için:
Karideslerin baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve bir dilim limon ile kaynatın.
* Soyulmuş patateslerinkararmadan saklanabilmesi için:
Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.
* Pastaların daha gevrek olması içintatlı*tuzlu farketmez):
Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
* Dereotonu saklamak için:
Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.
* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin.
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.
* Kapılarınızı vs. cila yaparken :
Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz.
* Akü Başları oksitlenirse :
Cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz
* İskambil kağıtlarını :
Kolonya ile silip yumuşak bir bezle kurulayın.
* Fareleri kaçırmak için :
Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.
* Boya fırçaları sertleşmiş ise :
Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.
* Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa :
Asetonla silin
* Mangal ızgaranızı temizlemek zordur :
Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.
* Boya kokusunu gidermek için :
İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.
* Cam kırıklarını :
Temizlersiniz fakat kıymıkları göremessiniz bunuda temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.
* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın
* Balıklı tava kokusu :
Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.
* Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.
* Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.
* Patates haşlarken :
Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz.patatesler daha çabuk pişerler aynı zamanda.
GIDALAR
* Karideslerin haşlanırken çıkarttığı pis kokulardan kurtulmak için:
Karideslerin baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve bir dilim limon ile kaynatın.
* Soyulmuş patateslerinkararmadan saklanabilmesi için:
Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.
* Pastaların daha gevrek olması içintatlı*tuzlu farketmez):
Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
* Dereotonu saklamak için:
Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.
* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin.