Beyin
20 yaşından sonra yaşlanmaya başlıyor... Yaşlandıkça beyindeki sinir hücreleri azalmaya başlıyor. Hayata ilk başladığımızda ortalama 100 milyar sinir hücresiyle başlıyoruz fakat yaşlandıkça bu rakam da düşmeye başlıyor. 40 yaşına geldiğimizde günde ortalama 10 bin hücreyi yok ediyoruz. Bu da zihnimizi, belleğimizi ve beyin fonksiyonlarımızı oldukça fazla etkiliyor.
Göğüsler
35 yaşından sonra yaşlanıyor…
30’lu yaşların ortalarında göğüsler de doku ve yağ kaybına uğruyor. Boyutta da şekil kaybı oluşmaya başlıyor. 40 yaşından itibaren de göğüs çevresi daralmaya başlıyor. Göğüs kanseri yaşa bağlı olarak artış gösterse de, fiziksel değişimle kanserin bağlantısı yok.
İdrar torbası
65 yaşından sonra yaşlanıyor…
İdrar torbasında meydana gelen kayıplar biraz daha geç bir yaşta etkisini gösteriyor. İdrar torbası boşken bir anda sorun yaratabiliyor. Kadınlar bu konuda erkeklere göre çok daha hassas yapıdalar. Özellikle menapoz sonrasında idrar sorunları yaşayabiliyorlar. 30 yaşındaki bir insanın idrar torbası kapasitesi ortalama 2 bardağa denk gelirken, 70 yaşındaki bir insanınki 1 bardağa düşebiliyor.
20 yaşından itibaren yaşlanıyor…
Akciğer kapasitesi 20 yaşından itibaren yavaş yavaş azalmaya başlıyor. 40 yaşına geldiğimizde insanlarda nefes darlığı problemleri çok sık kendini gösteriyor. Bu biraz akciğerleri kontrol eden kasların durumuyla alakalı bir durum.
65 yaşından sonra bozuluyor…
Sesimiz 65 yaşından sonra kısılmaya başlıyor ve gücünü kaybediyor. Ses tellerindeki dokular 65 yaş itibariyle deforme olmaya başlıyor. Kadın sesi daha boğuklaşırken erkek sesi inceliyor.
Gözler
40 yaşından itibaren düşüyor…
Gözlerde yakını görme bozuklukları 40 yaşından itibaren baş gösteriyor. Yaş ilerledikçe odaklanma problemi ve göz kaslarının zayıflaması gibi sorunlar da buna eklenebiliyor.
Kalp
40 yaşından itibaren tehlikeye girebilir…
Yaşlandıkça kalbimiz pompalama gücünü yitirir. Çünkü kan damarları elastikliğini yitirmeye başlıyor ve atardamarlar pompalama güçlüğü çekiyor. Yağdan dolayı tıkanan damarlar da bu soruna tuz biber oluyor. Erkeklerde 45, kadınlarda ise 55 yaş sonrası riskli…
Karaciğer
70 yaşında yaşlanıyor…
Vücudumuzun beklide yaşlanmaya en dirençli organı. Karaciğer hücreleri kendini yenileme konusunda ekstra çaba harcayan hücreler. Eğer sigara, alkol veya uyuşturucu madde bağımlısı değilseniz 70 yaşındayken 20 yaşındaki birinin karaciğeri gibi bir ciğere sahip olabilirsiniz
Böbrekler
50 yaşından sonra yaşlanıyor…
Orta yaşlardan sonra böbreklerdeki kandaki kirli atıkları temizleme performansı azalmaya başlıyor. Kandaki atıkları idrara çevirme gücünü kaybediyor. Bu da sizin gece boyunca sürekli banyoya taşınmanıza neden oluyor.