Organlarımız küçülüyor!!

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre yaş ilerledikçe kalpten beyine bütün organlarımız da küçülüyor. Yüz kemikleri ve cinsel organlar da bu değişikliğin yaşandığı yerler arasında.

ABD’deki John Hopkins Üniversitesi’nin açıkladığı araştırmanan sonuçlarına bakılırsa kısalan boy , kalça kırığına neden olabiliyor ve kalçası kırılan her 3 kişiden biri bir yıl içinde hayatını kaybediyor. Araştırmaya göre 3 kişiden biri 40 yaşından itibaren her 10 yılda 1 santimetre kısalıyor. 80 yaşındaki erkeklermaksimum 5 santimetre kadınlar ise 8 santimetre kısalıyor. Kalp kası orta yaştan itibaren 0.3 gr. azalıyor. Bu durum kalbin pompalanma yeteneğini azaltıyor. Kalbin kapasitesi orta yaştan itibaren yüzde 2 ila 5 arasında düşüyor. Araştırmacılar doğumda 400 gram ağırlığında olan beynin ergenlikte 1.4 kilograma kadar çıktığını 20 yaşından itibaren küçülmeye başladığını açıkladı. Beyin 80 yaşına kadar yüzde 10 ila 15 oranında küçülüyor.

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
E doğal... Öyle olmasa ömür uzar da uzar :) Orta yaştan sonra geri sayım başlıyo...

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
bu daha önce duymuştum her yaşın güzelliği var derler ya sağlıklı olduğumuz sürece bu laf geçerli sanırım :acep::acep:

H

Hera

Misafir
ilginç madem küçülüyor yaşlıların burunları ve kulakları neden büyüyor çok saçma hiç inanmıyorum bunlara

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
Heracım belki kulak ve burun küçülen organlar arasında değildir:hihi:
Bu bilinen bişi aslında yaşlandıkça beden zayıf düşüyor ve küçülüyor bana pek ilginç gelmedi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar