incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler;
- 2 yufka
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 patates
- 2 yumurta
- yarım bardak sıvıyağ
- yarım bardak süt
- tuz,kimyon,karabiber
- Az sıvıyağda doğranmış soğanı ve kıymayı kavurun.Kavrulunca ocağın altını kapatıp patatesi rendeleyin,baharatlarını ekleyin.
- Yumurta,süt ve sıvıyağı çırpın.yufkanın birini yayın ve harçtan sürün ikinci yufkayı üzerine yayın yine harçtan sürün.Sütlü harçtan muhakkak artmalı çünkü üzerine de süreceğiz.
- Hazırladığımız kıymalı harcı kenarına yayın ve rulo şeklinde gevşek olmamak kaydıyla sarın.
- Yaptığınız rulonun iki ucunu birleştirin ve saç örgüsü gibi örün.Tepsiye koyun ve kalan sütlü harçtan üzerine sürüp çörek otu veya susam serpin.