Örgülü Tatlı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
rgltatl.jpg


Örgülü Tatlı

Malzemeler:
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiğince Un
1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden

Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon

HAZIRLANIŞI :
Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim. Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim. Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim. Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.
Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.
Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım. Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim. 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim. Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.

Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur. Böylece şurubunu iyice çeker.
Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst