incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
pandispanya için ;
5 yumurta
4 Türk kahvesi fincanı tozşeker
5 Türk kahvesi fincanı kekun
2/3 su bardağı ince dövülmüş ceviz
arasına ;
2 paket labne peyniri
4 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1/2 su bardağı damla çikolata
üzerine ;
2 paket krem şanti
3 çay bardağı soğuk süt
ıslatmak için ;
1,5 su bardağı süt
Yapılışı :
Pandispanya için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar çırpalım. Cevizi ekleyip karıştıralım. Ardından eleyerek unu ilave edelim ve bir tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıp yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 30-40 dk. kadar pişirelim. Kürdan batırdığımızda kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Ben pandispanyayı daima bir gün önceden pişiririm. Bu şekilde katlara ayırma işlemi daha başarılı oluyor.
Öncelikle tüm meyvelerden pastamızın üzerini süslemek için toplam bir avuç kadar ayıralım. Bir kapta labne peyniri ,pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp iyice çırparak pürüzsüz bir krema elde edelim. Bu kremayı pastanın katları arasında kullanacağız. Pandispanyayı 3 kat şeklinde keselim. 1/2 su bardağı sütle keki ıslatalım. Üzerine peynirli kremanın yarısını sürüp meyvelerin yarısını ve damla çikolataları dizelim. İkinci katı üzerine koyarak aynı işlemi uygulayalım. Son katı üzerine kapatıp yine sütle ıslatalım. Krem şantiyi sütle iyice çırpalım. 1/5 ini süslemek için ayırdıktan sonra ,pastanın üzerini ince bir kat olarak krem şantiyle sıvayalım. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Pastayı buzdolabından çıkarıp tekrar krem şantiyle sıvayalım. İkinci katı sürmemizin nedeni pastamızın daha pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlamak... Ayırdığımız krem şantiyle krema pompası yardımıyla pastamızın üzerini süsleyelim. Ayrdığımız meyveleri pastanın ortasına yığalım. Buzdolabında 5-6 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun...
ALINTI
pandispanya için ;
5 yumurta
4 Türk kahvesi fincanı tozşeker
5 Türk kahvesi fincanı kekun
2/3 su bardağı ince dövülmüş ceviz
arasına ;
2 paket labne peyniri
4 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1/2 su bardağı damla çikolata
üzerine ;
2 paket krem şanti
3 çay bardağı soğuk süt
ıslatmak için ;
1,5 su bardağı süt
Yapılışı :
Pandispanya için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar çırpalım. Cevizi ekleyip karıştıralım. Ardından eleyerek unu ilave edelim ve bir tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıp yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 30-40 dk. kadar pişirelim. Kürdan batırdığımızda kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Ben pandispanyayı daima bir gün önceden pişiririm. Bu şekilde katlara ayırma işlemi daha başarılı oluyor.
Öncelikle tüm meyvelerden pastamızın üzerini süslemek için toplam bir avuç kadar ayıralım. Bir kapta labne peyniri ,pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp iyice çırparak pürüzsüz bir krema elde edelim. Bu kremayı pastanın katları arasında kullanacağız. Pandispanyayı 3 kat şeklinde keselim. 1/2 su bardağı sütle keki ıslatalım. Üzerine peynirli kremanın yarısını sürüp meyvelerin yarısını ve damla çikolataları dizelim. İkinci katı üzerine koyarak aynı işlemi uygulayalım. Son katı üzerine kapatıp yine sütle ıslatalım. Krem şantiyi sütle iyice çırpalım. 1/5 ini süslemek için ayırdıktan sonra ,pastanın üzerini ince bir kat olarak krem şantiyle sıvayalım. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Pastayı buzdolabından çıkarıp tekrar krem şantiyle sıvayalım. İkinci katı sürmemizin nedeni pastamızın daha pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlamak... Ayırdığımız krem şantiyle krema pompası yardımıyla pastamızın üzerini süsleyelim. Ayrdığımız meyveleri pastanın ortasına yığalım. Buzdolabında 5-6 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun...
ALINTI