Osmanlı usulü tarhana çorbası

besmele

Daimi Üye
Katılım
5 Haziran 2012
Mesajlar
212
Tepki
384
Puan
63
Yaş
32
Konum
kocaeli
tat assa yukarı aynı tarana :)
malzemeler:
2 yemek kaşığı salça
kişi sayısına göre silme yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik,kimyon,sumak,tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 lt su
yapılışı:bir kaba unu 1 yemek kaşığı salçayı ve yoğurdu at ve çırp içine tuz hariç bütün baharatları atçırp diğer salçayı tencerede sıvı yağla kavur daha sonra karışımı ekle ve suyla açtır en son tuzunu koy


gerçekten çok güzel oluyo eşim tarhanayı pek sevmez ama o bile bayıldı daha güzel tarhanadan dedi :kahkaha:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst