Osmanlı zamanında evlilik teklifi :))))

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.564
Osmanlı zamanında evlilik teklifi :))))

Osmanlı zamanında bir adam bir bayanın karşısına geçer ve der ki ;

"-Ey dilberi rana! Ey tesadüf-ü müstesna! O mahrem suratınızı görünce size lahza-i kalpten sarsıldım... Niyetim acizane-i taciz etmek değildir.. Bilakis efkar-i umumiyede ufak bir aile bacası tüttürmektir.. Sözlerim sizi temin ve tatmin edecekse şayet zevc-i izdivacınıza talibim!.."

... Bayanın cevabı;

"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..." :))

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.564
Reddetme cevabı sanırım...

Şimdiki dilde "Suratına bir çakarım öbür tarafı boylarsın" demek oluyor galiba :hihi:

H

Hera

Misafir
benm anladığım" o yabancı suratına bir tokat atarsam kalp krizinden öbür tarafı boylarsın "cevabı çıkmış:kptmya:

Kibarca KabaLaşmanın garip bir ifadesiymiş :hihi: haLbuki normaL istemiyorum düşünmüyorum fiLan dese daha iyi oLurdu cesarete bak yaa kadında süper :))))))

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Kibarca KabaLaşmanın garip bir ifadesiymiş :hihi: haLbuki normaL istemiyorum düşünmüyorum fiLan dese daha iyi oLurdu cesarete bak yaa kadında süper :))))))

Evet osmanlı tokatı hemde :cokkomik:

aslında kadın ne kadar terbiyeli bir hatun olduğunu anlatmak istemiş ,o zamanki öçlülere göre
bence adam biraz daha ısrar etseydi kabul edecek gibiymiş:dance:

H

Hera

Misafir
Zaten ısrar ediyordur bir kerede kabuL etmiyordur tahminimce emek sarfedip gönLünü kazanma çaLışmaLarı yöntemLeri vardır eLbet diye düşünüyorum Ben oLsam ozaman da öyLe yapardım enine boyuna düşünür uğraştırırdım neLer yapabiLeceğini görmek için :) ))))))

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.564
:cokkomik::cokkomik:

Bencede hemen kabul etmiyordur biraz uğraştırır dünden hevesli gibi bir tavrı olmaz

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..."

heyt be bu da osmanli kizi cevabi :kptmya:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar