Ötenazi serbest olmalı mıdır?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
İnsan, gerçektende iyileşemez bir hastalığa yakalandığı zaman, yaşamından vazgeçme hakkını sahip midir?Hasta yakını, iradesini açıklayamayacak kadar hasta olan hastanın yerine ötenazi kararı vermeye yetkilimidir?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
Benim beyin ölümüm gerçekleşmiş olsa yaşamak istemezdim.

Neden yaşayıp hem kendime hem yakınlarıma acı çektireyim ki,çeksinler fişimi:dertli:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Bitkisel hayatta yaşamayı hiç istemezdim. Allah korusun; ama senelerce beni geçtim; ama aileme, sevdiklerime bu acıyı yaşatamam.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bence herkesin yaşama hakkı var ama ölme vakti yok Allah o kişinin tam olarak ölmesini istese ona hastalık verince canını komple alır almıyosa kimsenin ne kendinin ne başkasının o canı almaya hakkı yoktur bence:panter:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
59.801
Bu konu 2010'da açılmış ve geçenlerde bir haber okumuştum. Bitkisel hayattaki birisi yıllan sonra tepki vermişti mucize bir durumdu. Ama yinede aileme sevdiklerime bu acı çok fazla olurdu :uzgun:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Ötenazi kendi kararını verebilen (aktif) ve veremeyenler için (pasif) diye iki gruba ayrılıyor kızlar , bahsettiğiniz pasif ötenazi.
Bir de bunun aktif olanı var yani kişi kendi kararını kendi verebiliyor. Umutsuz hastalar , ömür boyu hapse mahkum olmuşlar gibi..
Yanılıyor olabilirim ama Avustralya'da özellikle ömür boyu hapis almış suçlular bu hakkı kullanıyorlardı.
Ben ikilemde kalırdım bu soru karşısında çünkü zaman ilerliyor , hastalıklara çareler bulunuyor , adalet sistemi değişebiliyor , umut tükenmemeli bunun için destek alınmalı ama işte artık hiç umdu kalmamış ve yardımı reddeden birine de sen ölemezsin diyip ona ne kadar yarar sağlamış oluruz ki :tskler:
Durumu iyileştirici çözümler sunmak gerekli diye düşünüyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar