Otlu Mozzarella Topları tarifi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
- 450-500 gram mozzarella peyniri (Top top bulabilirseniz harika; bulamazdanız ufak küpler halinde doğrayın.)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı, ince kıyılmış yeşil otlar (dereotu-maydonoz-kekik-fesleğen-vs.)
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
Otları hazırlarken, mozzarella peynirlerini süzülmeye bırakın. Sularından mutlaka iyice arınmaları lazım, gerekirse bir mutfak havlusunun üzerinde bırakın. Yeşil otların da, hiç suları kalmadığından emin olun.
Bundan sonra yapacağınız şey çok basit. Bir kavanoza veya kapaklı bir kaba peynirleri koymak. Zeytinyağını tüm otlar ve baharatlarla karıştırıp, peynirlerin üzerine dökmek. Kavanozun kapağını kapatım 1 saat kadar bu şekilde dinlendirin. Ancak arada bir kavanozu biraz sallayın ki, zeytinyağı peynirlerin her birine nüfuz edebilsin.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst