özellikle ramazanda yemeye doyamiyoruz ailecek
bildigim kadariyla et suyu ile yapilip etlerle süslenir
ama ablamda bende eti cok sevmedigimizden böylesi yetiyoda artiyo
malzemeler:
250gr sivi yogurt
2tane yumurta
2dis sarimsak
3-4yemek kasigi sivi yag
3yemek kasigi un
1yemek kasigi limon suyu
1kahve kasigi tuz
1kahve kasigi sari tuz
üzerine kirmizi biber
hazirlanisi:
biz paca nin malzemelerini birgün önceden hazirlayip buzdolabinda bekletiyoruz
annem diyo daha güzel oluyo eksisi diye
bütün malzemeler yogurtla birgüzel cirpilcak
malzeme oldugu gibi tencereye bosaltilcak
sonra göz karariyla azar azar su ilave edip(ki et suyuda olabilir arzuya bagli)
ne cok koyu ne cok sivi olmicak kivami
bir güzel kaynatilip pisirilcek cirpiciyla karistirarak yoksa topak topak olur daha sonra kisik atesde karistirilmaya dvm edilcek
servis tabagina bosaltilip üzerine arzuiya göre etler dideklenerek süslencek ve yagli kirmizi biber dökülerek servis edilcek
sicak yenmesi süper oluyo
affiyet olsun
bildigim kadariyla et suyu ile yapilip etlerle süslenir
ama ablamda bende eti cok sevmedigimizden böylesi yetiyoda artiyo
malzemeler:
250gr sivi yogurt
2tane yumurta
2dis sarimsak
3-4yemek kasigi sivi yag
3yemek kasigi un
1yemek kasigi limon suyu
1kahve kasigi tuz
1kahve kasigi sari tuz
üzerine kirmizi biber
hazirlanisi:
biz paca nin malzemelerini birgün önceden hazirlayip buzdolabinda bekletiyoruz
annem diyo daha güzel oluyo eksisi diye
bütün malzemeler yogurtla birgüzel cirpilcak
malzeme oldugu gibi tencereye bosaltilcak
sonra göz karariyla azar azar su ilave edip(ki et suyuda olabilir arzuya bagli)
ne cok koyu ne cok sivi olmicak kivami
bir güzel kaynatilip pisirilcek cirpiciyla karistirarak yoksa topak topak olur daha sonra kisik atesde karistirilmaya dvm edilcek
servis tabagina bosaltilip üzerine arzuiya göre etler dideklenerek süslencek ve yagli kirmizi biber dökülerek servis edilcek
sicak yenmesi süper oluyo
affiyet olsun