Padişah Tatlısı
Malzemeler
(12 adet)
1 paket oda sıcaklığında margarin(bizimyağ)
2 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı irmik(gevreklik vermek için)
1/4 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 +1/4 su bardağı un
dolgu için:1,5 su bardağı iri döğülmüş ceviz
şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 fiske tuz
1/2 limon suyu
Un dışındaki malzemeleri,yoğurma kabına alıp,yavaş yavaş un
ekleyerek yoğurun.
15 dk. dinlendirip,yumurta büyüklüğünde bezeler alın.İçli
köfte yapar gibi,avuç içinde döndüre döndüre iç kısmını
oyun(dış kısmını iyice inceltin)İçini cevizle
doldurup,kapatın.Ters çevirerek tepsiye dizin.
Üzerine fotoğraftaki gibi ince şeritler
yuvarlayıp,üzerlerine yerleştirin(uç kısımlarını alt kısmına
kapatın)En son üzerine simit şekli verdiğiniz şeriti
yerleştirin.Herbirini tamamladıktan sonra 200 ºC de
ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
Soğuk tatlıya parmağınız değebilecek sıcaklıkta şerbeti
dökün.Önce üst kısımlarının şerbeti rahat alıması için ters
çevirip 1/2 saat veya 45 dk. bekletin.Sonra düz
çevirip,tepesine ceviz serpip,alt kısmınında şerbeti alması
için bekleyin.
şerbet için:Şeker,su ve bir fiske tuzu kıvam alana dek 15-20
dk.Orta ateşte kaynatın.Ocağı kapatmadan limon suyunu ilave
edip,1-2 taşım kaynatın.Hemen şertleyecekseniz 3-4 dk. sonra
tatlıların üzerine kepçe ile dökün.Bekletecekseniz temiz ve
kuru bir kavanoza boşaltıp,kapağını hemen
kapatın.Dilediğiniz zaman yeniden ısıtıp şerbetleyin.
Servis yapmadan halka kısımların ortasına döğülmüş ceviz
ekleyerek tabağa yerleştirin.
Not:Tatlıyı yuvarla olarak açıp avuç içine alıp,içine ceviz
doldurup büzerek kapatabilirsiniz.Hangi şekilde kolay
gelirse.Hatta şeritleri hiç yapmadan yuvarlak içi bol cevizli
bir tatlı da olabilir.
Alıntı