N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
2 yumurta 1,5 sb pudra şekeri 1 pak margarin 2 pak buğday nişastası 2sb un 1 pak vanilya yarım pak kabartma tozu 1 çorba k kakao içi için
ceviz antep fıstığı damla çikolata
Hazırlanışı
Yumurta pudra şekeri ve margarini bir kapta karıştırın. Nişasta vanilya un ve kabartma tozunu ekleyin. (Buğday nişastasını marketlerde 200 gr lık paketlerde bulabilirsiniz.) Unu hamurun yumuşaklığına göre azaltın veya arttırın. Hamuru yoğurun.Hamurdan limon büyüklüğünde parça ayırın. Ve bu parçaya kakao ekleyip yoğurun ve bir kenara alın.Çıkın yapmak için; ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasını parmağınızla oyun ve içine istediğin malzemeden koyup ağzını büzün. Ayırdığınız kakaolu hamurdan küçük bir parça koparıp ip yapın ve ağzını bağlayıp fiyonk yapın Hediye paketi yapmak için; hamuru açın kare şeklinde kesin ve kakaolu hamurdan fiyonk yapıp süsleyin Yağlı kağıt serilmiş tepsiyle fırına verin ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.175 derecede 20-25 dakika afiyet olsun