Palyaço Külahı Tarifi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler:
16 tane külah için:
6a00d83451e9a369e200e54f2802108834-640wi-200x300.jpg

* 12 adet milföy hamuru
* 1 litre süt
* 6 yemek kaşığı nişasta
* 6 yemek kaşığı şeker
* 2 poşet krem şanti
* 2-3 yemek kaşığı file badem
* süslemek için;
* çilek,toz yeşil fıstık
* pudra şekeri

Hazırlanması:

1. Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
2. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
3. Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
4. Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
5. Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
6. Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
alıntı:cikolata::cikolata::cikolata::cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst