Pamir'in babasının isteği herkesi ağlattı

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.341
Pamir'in babasının isteği herkesi ağlattı

Sarıyer'de kaybolduktan sonra evinin yanındaki havuzda cesedine ulaşılan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in cenazesi toprağa verildi.

pamir-04_102275820653415725ad88e.jpg

Tabutu tek başına omuzlayan baba Serdar Dikdik, başkasının taşımasına izin vermedi, kendisi tek başına eve götürmek istedi.

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemin ardından minik çocuğun cenazesi, Zincirlikuyu Gasilhanesi’ne götürüldükten sonra Zekeriyaköy’deki baba evine getirildi. aracından tabutu tek başına omuzlayan baba Didik, yanındakilerin yardımını istemedi.

Pamir’in cenazesi daha sonra Zekeriyaköy Merkez Camii’ne getirildi.

Burada düzenlenen töreni öncesi taziyeleri baba Serdar ve anne Suerce Dikdik kabul etti. Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan anne ve babayı yakınları teskin etti. Törene eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Pamir’in ailesi ve Zekeryaköy sakinleri katıldı. Pamir tabutuna çiçekler arasına 'Her zaman kalbimizdesin meleğimiz" yazıldı.

"Keşke oğlumla evde balon şişirseydim"

Cenazeye katılan Mustafa Sarıgül, kullanılmayan havuzlara dikkat çekerek, "Bunlara mutlaka önlem alınmalı" dedi. Bir süre Sarıgül’le konuşan baba Serdar Dikdik de, oğlunun kaybolma ve bulunma sürecinde kendilerine yardım eden herkese teşekkür ederek, "Ne söyleyeyim meleğimi kaybettim. Keşke sizleri görmeseydim de oğlumla pazar günü evde balon şişirseydim" dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de aileye oğullarının adını taşıyan bir kreş açacağını söylediği belirtildi.

Pamir’in cenazesi Zekeryaköy Merkez Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakip omuzlara alınarak aracına konuldu. Namaz sırasında anne Suerce Dikdik de tabutun yanında saf tuttu. Baba Serdar Dikdik tabut taşınırken, "Bırakın oğlumu ben taşıyacağım" diyerek gözyaşı döktü. Küçük Pamir, götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı’nda dedesinin mezarının yanında toprağa verildi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar