Pamuk Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
042.JPG


keki icin malzeme
4 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
200 gr bugday nisastasi (mutlaka bugday )
&
kremasi icin gereken malzeme
500 ml süt
3 yemek kasigi tepeleme un
4 yemek kasigi tepeleme seker
1 pk krem santi
bir bardak süt krem santi icin
&
arasina koymak icin 3 tane muz
&
keki islatmak icin meyva suyu
üzerini kaplamak icin hindistan cevizi rendesi


kekimizi yapmak icin dikdörtken bir tepsi kullanmaliyiz .yada klasik borcam tepsi kullanabilirsiniz.
yumurtayi sekeri vanilyayi cirpma kabina koyup seker eriyinceye kadar cirpalim.
beyazlamali iyice .daha sonra kabartma tozu ile karistirdigimiz nisastayi ilave edip karistiralim
yagli kagit serdigimiz tepsimize dökelim isitilmis 180 derece firinda yaklasik 20-25 dakika pisirelim


kekimiz piserken bir tencereye krema hazirlamak icin krema malzemesindeki unu sekeri sütü ilave edip ocaga koyalim koyulasincaya kadar karistirarak pisirelim onu sogumasi icin bir kenarda bekletelim


kekimiz pisti ortadan ikiye bölerek keselim soguyan kremamiza karistiracagimiz santi icin süt ve santiyi koyulasincaya kadar cirpalim hazir olunca üzerine pisirdigimiz kremayi ilave edip iyice karistiralim



ortadan kestigimiz kekimizi saklama kabina koyup üzerini meyva suyu ile islatalim
bir miktar hazirladigimiz kremadan sürelim dilimledigimiz muzlari dizelim


biraz da muzlarin üzerine kremadan sürüp diger keki üzerine kapatalim onuda bir miktar meyva suyu ile islatalim ki kuru kalmasin kalan kremamiz ile her yerini kaplayalim bol hindistan cevizi serpistirelim

032.JPG


049.JPG


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst