Pancarli Tatli Kurabiye
Salataya pancar rendelerken aklima geldi yapayım dedim Daha önce mutfağıma açık pembe halini eklemiş tarifini yapınca koyacağımı söylemiştim az önce yapınca da hemen paylaşayım dedim :nk:
Kurabiye malzemesi
1 yumurta aki
50 gr. tereyag yada 50 gr. margarin (oda isisinda yumusamis)
1 Turk kahvesi fincani cicek yag
1 Turk kahvesi fincani nisasta
1,5 corba kasigi pudra sekeri
Aldigi kadar un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Pancarli kisim
1 orta boy pancar
2 yemek kasigi dolusu seker
2 cay bardagi su
Yapilisi
1 orta boy pancari kesip 2 yemek kasigi dolusu seker ve 2 cay bardagi su ile pisirin. Suyu koyulasinca ocaktan alip sogutun. (Ben aceleci davranip iki dakika beklemeyince kurabiyelerim puruzlu oldu ys
Pancarli karisimin tamamini (taneleri ile beraber) bir kaseye alin. Uzerine yumurta akı,siviyag ve tereyagini ekleyip blenderdan gecirin. Puruzsuz olunca diger malzemeleri ekleyip yogurun. Hamuru oklava ile acin (Ben acarken unlamadim ama siz gerekirse koyabilirsiniz. Sadece ustundeki unlari firca ile temizlemeyi unutmayın) istediginiz kalipla kesin yada elinizle sekillendirin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip 160-170 derecelik firinda alti pembelesene dek pisirin.