Panik atak geliyorum diyor

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.858
855420110202070314710.jpg

Panik atak geliyorum diyor

Panik atağın aniden ortaya çıkmadığı, yaklaşık bir saat önce belirti vermeye başladığı bildirildi.

Alman Aerztezeitung gazetesinin haberine göre, Dallas'taki Southern Methodist Üniversitesi araştırmacıları, panik atak hastalarının kriz geçirmeden bir saat önce psikolojik belirtiler gösterdiğini saptadı.
Panik atak hastalarına, solunum frekansını, kalp ritmindeki değişiklikleri, kan gazları karbondioksit doygunluk oranı ve terlemeyi belirlemek için derinin geçirgenliğini ölçen bir cihaz takan bilim adamları, hastaların ataktan yaklaşık bir saat önce psikolojik açıdan stabil olmayan bir duruma girdiklerini gördü.

Ataktan önce hastaların kalp ritminin yükseldiği, solunumun yüzeyselleştiği ve krizden hemen önce karbondioksit partiyel basıncının büyük artış kaydettiği saptandı.

Araştırmayı yürüten Dr. Alicia Meuret, karbondioksit partiyel basıncındaki bu ani artışın hastada boğulma hissi yaratarak, krizi tetikliyor olabileceğini söyledi.

Bilim adamları, panik atak hastalarında krizin belirtilerinin tespit edilmesi halinde ilaçla müdahale ederek, atağın önleyebilmeyi ümit ediyor.
Haber7

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
bende yıllardır bu hastalıktan muzdaripim gerçekten zor bir hastalık::eek:ky::eek:ky::eek:ky:

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
bende panik atak başlangıcı var şimdilik anksiyete bozukluğu diyelim. gerçekten çok zor. tüm belirtileri yazabilirim. vucutta sıcaklık yanma hissi, bayılacakmış gibi hissetmek, bana bişey olacak korkusu, ellerde başta omuzlarda uyuşma yada karıncalanma hissi, ayakların boşalması, gözlerini kapatıp hiç açmamayı hissetme, mide ağrısı hatta tüm vucudun huzursuz olması. ben atak sırasında bunları yaşıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor bir durum. bu anı kimseye anlatamıyorum anlatsamda anlamıyorlar ancak yaşayan anlar. panik atak olmak istemiyorum. panik atakta ölüm korkusu delirecekmiş gibi olma ve çevreye zarar vermek gibi kötü şeyler var ben bunları yaşamak istemiyorum allah kimseye yaşatmasın

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.858
Hayatında seni rahatsız eden huzursuz eden içine attığın birşey yada biri varsa kurtul ondan...

Bir yerde okumuştum ne yaparsanız yapın bir panik ataklının bedduasını almayın diyordu hiçkimsenin anlayamayacığı düzeyde zorluk çekiyorlar...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar