Panik Atak nedir?

Tepki
64
Panik atak nedir?
Panik atak, aniden başlayan ve zaman zaman tekrarlayan, insanı dehşet içinde bırakan yoğun sıkıntı ya da korku nöbetleri olarak tanımlanır.

Hastaların çoğu zaman “kriz” adını verdiği bu nöbetler yani panik atak birdenbire başlar, giderek şiddetlenir ve şiddeti 10 dakika içinde en yoğun düzeye çıkar. Çoğu zaman 10-30 dakika, seyrek olarakta 1 saat kadar devam ettikten sonra kendiliğinden geçer

Panik Atağın Belirtileri Nelerdir?
-Göğüs ağrısı yada göğüste sıkışma
-Çarpıntı,kalbin kuvvetli ya da hızlı vurması
-Terleme
-Nefes darlığı ya da boğulur gibi olma
-Soluğun kesilmesi
-Baş dönmesi, sersemlik hissi,düşecek bayılacak gibi olma
-Uyuşma yada karıncalanma
-Üşüme ürperme ya da ateş basması
-Bulantı yada karın ağrısı
-Tıtreme yada sarsılma
-Kendini yada çevresindekileri değişmiş ,tuhaf ve farklı hissetme
-Kontrolü kaybetme yada çıldırma korkusu
-Ölüm korkusu

Bir panik atağında bu belirtilerden en az 4 yada daha fazlası bulunur.
Dörtten daha az belirtilerin görüldügü ataklara ise kısıtlı panik atağı adı verilir

LÜTFEN UNUTMAYINIZ

-Panik bozukluğu, kesinlikle ölüme yada çıldırmaya veya felç olmaya yol açan bir rahatsızlık değildir.
-Doktorunuz önermedikçe korkularınız ile baş etmek için kalp,tansiyon,çarpıntı ilacı,vitamin sakinleştirici ilaç yada alkol kullanmayınız yada gerekir diye yanınızda taşımayınız
-Sadece doktorunuzun önerdiği ilaç yada ilaçları kullanınız

-İlacınızı doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanınız,o gün iyi yada kötü oluşunuza göre ,dozu azaltıp arttırmayınız
-Tamamen iyleşseniz bile doktorunuza danışmadan ilacı kesmeyiniz
-

OP
süslü
Tepki
64
Arkadaşlar 10 yıl evvel panik atak hastalığı geçirmiş biri olarak ,bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim.
Eğer böyle sıkıntılarınız varsa geçer diye düşünüp doktora gitmemezlik etmeyin sonucu daha kötü olabiliyor mutlaka bir doktordan yardım alın

Tepki
20
Bilgiler için sağol canım.Bende bir panik atak hastası olarak, bu konuyu araştırıyorum sürekli.Sen kurtulabildin mi?

Tepki
8.216
bendede panık atak var maalesef kapalı yerlerde bunalıyorum kendımı bayılacak gibi hissedıyorum kalabalığa gelemıyorum bırde bazen çok ani kararlar verıyorum bunlarda benım hata yapmama sebep oluyor artık bende bı sekılde yenmem gerektiğini anladım beynımı yonlendırıyorum kalabalıkta kapalı yerde bişey olmayacağına kendımı ınandırıyorum o anlık kendımı korkunun ustune atıyorum ancak o sekılde yenebılıyorsunuz bu aralarda basarmış durumdayım bunu;)

OP
süslü
Tepki
64
Bilgiler için sağol canım.Bende bir panik atak hastası olarak, bu konuyu araştırıyorum sürekli.Sen kurtulabildin mi?

canım geçmiş olsun ben çok iyi bir nöroloji profesöründen yardım aldım ama benim durumum çok zordu çünki aynı zamanda birde prolaktinle savaşıyordum bu da hormonel ve beyni etkileyen bir rahatsızlıktı çok şükür allahıma panik atağı yendim rahatsız olacak gibi bir durum sezdiğim zaman hemen evden çıkıp uzun uzun yürüyüşler yapıyorum bir de size tavsiyem sakın üzücü ortamlarda bulunmayın ve çok dert dinlemeyin ben herkezin derdini dinleyip onlar için üzülmekten hastalanmıştım seninde atlatacağına inanıyorum her güne mutlu uyanmaya bak kimsenin seni üzmesine izin verme

OP
süslü
Tepki
64
hayalkız başarmana gerçekten çok çok sevindim çok zor bir durum ancak yaşayan bilir çok geçmiş olsun canım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar