Panna Cotta
Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağı pudra şekeri
3 paket vanilya
6 adet yaprak jelatin
1 tatlı kasığı amaretto ( acıbadem likörü de olur)
Üzeri için: Kakao
Hazırlanışı: Süt ve kremayı bir kap içinde karıştırın.Toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Vanilya ekleyip, kısık ateşte kaynatın. Jelatini buzlu suda dinlendirip yumuşatın. Elinizle suyunu sıkıp, sütlü karışıma ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp, amaretto ilave edin. Karıştırıp, dilediğiniz şekildeki kalıplara pay edin. Soğuyunca ters çevirip çıkarın ve servis yapın.
Not: Panna cotta’yı karamel sos veya meyve ile de servis yapabilirsiniz. Amaretto, yoğun badem tadı ve kokusuna sahip olan bir tür İtalyan likörüdür.
ekolay