panter
Daimi Üye
MALZEMELER:
2 bardak pirinc
5 adet sogan
1paket kusüzümü
1paket dolamlık fıstık
1cay kasıgı k.biber
1tatlı kasıgı tuz
1tatlı kasıgı şeker
1adet lımon
1tatlı kasıgı nane
zeytınyag
1bag yaprak
YAPILISI:
yaprakları kaynar suya batırıp suzgecın uzerıne alıyoruz
bı tencerede kıyılmıs soganları pembelesınceye kadar yag ıle kawuruyoruz pırıncı eklıyıp bıraz daha kawuruyoruz tuzunu yarım su bardagı su sekerını fıstıgı we uzumunu eklıyıp suyunu cekınceye kadar pısırıyoruz altını kapatıp baharatlarını eklıyıp demlenmeye bırakıyoruz
ıc ılınınca teker teker sarıp az bı su eklıyıp uzerıne yarım lımon sıkıp 30dk pisiriyoruz soguyunca serwis ediyoruz afıyet olsun
2 bardak pirinc
5 adet sogan
1paket kusüzümü
1paket dolamlık fıstık
1cay kasıgı k.biber
1tatlı kasıgı tuz
1tatlı kasıgı şeker
1adet lımon
1tatlı kasıgı nane
zeytınyag
1bag yaprak
YAPILISI:
yaprakları kaynar suya batırıp suzgecın uzerıne alıyoruz
bı tencerede kıyılmıs soganları pembelesınceye kadar yag ıle kawuruyoruz pırıncı eklıyıp bıraz daha kawuruyoruz tuzunu yarım su bardagı su sekerını fıstıgı we uzumunu eklıyıp suyunu cekınceye kadar pısırıyoruz altını kapatıp baharatlarını eklıyıp demlenmeye bırakıyoruz
ıc ılınınca teker teker sarıp az bı su eklıyıp uzerıne yarım lımon sıkıp 30dk pisiriyoruz soguyunca serwis ediyoruz afıyet olsun