Paskalya Çöreği

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
2831083544_19bf66104e.jpg
2830255949_e076068a6e.jpg

Paskalya Çöreği

malzemeler:

175 gr erimiş ılımış tereyağı
42 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 yumurta
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
6,5 su bardağı un
üzerine :
1 yumurta sarısı
fındık

Yapılışı:
mayayı 1 su bardagı ılık suda eritin. erimiş yanmamış ılık yağın ıcıne yumurta, pudra şekeri, mahlep ekleyin biraz karıştırın mayalı suyu ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilave edin ele hafif yapışan bir hamur yapın. (mayalı hamurları fazla sert bir hamur yapmayın sonuç güzel olmaz.) üzerini örtün. iki misli olana kadar mayalayın.

yen%25C4%25B1%2Bpass.jpg

mayalanan hamuru tekrar yoğurun 3 parçaya bölün. her üç parçayı tekrar 3 parçaya bölün. her yumağı 20 cm. boyunda rulo yapın.saç örgüsü şeklinde sarın. fırın tepsisine aralıklı dizin ılık ortamda 20 dakıka yine mayalayın. üzerine yumurta sarısı ve fındık kırıgı serpin. önceden ısınmıs175 derecede pişirin.
2830884140_661ddb441e.jpg


Alıntıdır...
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
almanlarin paskalya bayraminda oglumun kresinde yapmislardi harikaydi birde kendileri yapmisti nefisti ama kendim hic denemedim
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben bir kere denedim süper ötesi oldu ama tarifi yazdığım kağıdı kaybedince bir daha aynı güzellikte yapamadım maalesef yeni tarif peşindeyim :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst