Pastane poğaçası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
pastane_75.jpg


Pastane poğaçası

MALZEMELER:
– 2,5 su bardağı beyaz un
– 1 tane yumurta
– 3/4 tatlı kaşığı tuz
– 1 çorba kaşığı şeker
– 15 gr (1/3) küp yaşmaya veya 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
– 1/4 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)ama koymanızı tavsiye ederim.
– 150 gr margarin(yumuşak)
– 1/4 bardak soğuk su


İÇİ İÇİN:
-1/2 bardak beyaz peynir, tulum veya kaşar peyniri(125 gr)rendelenmiş

ÜZERİ İÇİN:

- 1 yumurta sarısı

– 1 fiske şeker


HAZIRLANIŞI:
– Unu, tuzu, şekeri, mahlebi geniş bir kapa alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırıp) veya kuru mayayı ilave edin. Suyu, yağı ve yumurtayı ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz önce ele yapışan bir kıvamda olabilir ancak yoğurma işleminin sonuna doğru, kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
Yoğrulmuş olan hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat ılık bir yerde bekletin.
– Hamurunuzu iyice unladığınız mutfak tezgahına alıp 1-2 dakika kadar elinizle yoğurup 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tezgâh üzerinde yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun.
– Her bir bezeyi avucunuzla hafifçe yassılaştırın üstlerine içi koyun. Hamuru iki elinizle ikiye katlayıp elinizin ayasıyla üstüne bastırarak kapatın. Elimizi poğaçanın tam kenarına değil, kenardan 1 cm kadar içeriye bastırıyoruz. Böylece poğaçanın kenarı hafifçe açıkmış gibi görünüyor.
– Poğaçaları iyice yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirip 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın.
– Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün. (Yumurtaya şeker ekleyince üstleri daha güzel kızarır)
– Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Kaynak : caramelim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst