Pastırmalı Beykoz Yahnisi (resimli)

E

esmanur

Misafir

Gerekli Malzemeler
15-20 dilim pastırma
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1-2 adet taze yeşil biber
4 adet orta boy patates
1 su bardağı konserve mısır
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Tarif
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırdıktan sonra pastırmaları kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırırarak 1 dakika kadar kavurun.
Pastırmaları tencereden alıp incecik kıyılmış soğanları aynı tencereye aktarın. Üzerine incecik dilimlenmiş yeşil biberleri de ekleyip, karıştırırarak orta ısılı ateşte 2 dakika kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda doğrayıp tencereye aktarın. Patatesleri soyup kuş başı et formunda dilimleyerek yemeğe katın. Tuz ve karabiber serpip yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin.
Tencerenin kapağı kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını açıp suyu süzülmüş konserve mısırları ve hafif kızartılmış pastırmaları ekleyin.
Ocağın altını biraz daha kısıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kırmızı toz biber serpiştirirerek ve sıcak sıcak servis yapın.

 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Aaaa icinde misirda var. Sulu yemekte misir kullanmadim hic. :cee
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst