Patates Corbasi

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER
2 Adet soğan
50 Gr sıvı veya katı yağ
3 Adet büyük patates
3 Su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz
Karabiber
2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı süt
100 Gr kaşar peyniri
patates_corbasi2.jpg


HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın ve yağ ile tencerede kavurun. Patatesleri soyun ve yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin. Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Sonra tencereden patatesleri biraz alıp, rondoda püre haline getirin. Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın. Sıcak haldeki sütü ilave edin ve kısık ateşte bekletin. Bu arada peyniri rondoda kıyın ve çorbaya ekleyip ateşi kapatın. Karabiber, tuz ve kıyılmış maydanozları da serpip servis yapınız.
Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst