Patates dolması

N

nuran34

Misafir

Büyük, küçük herkesin çok sevebileceği bir fırın yemeğidir. Bu yemek beşamel soslu yapılabileceği gibi, üzerine sadece kaşar rendelenip, salçalı su ilavesi ile de fırına da verilebilir. Sofralarınızı süsleyecek nefis bir yemek çeşiti. Afiyetle yemeniz dileği ile…


Malzemeler :

* 4 büyük veya 8 küçük patates

* 250 gram kıyma

* 1 kuru soğan

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı domates salçası

* Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,

* Bir kaç dal maydanoz

Beşamel Sos İçin :

* 2 yemek kaşığı sıvıyağ

* 1 yemek kaşığı un

* 1 su bardağı süt

* Yarım çay kaşığı tuz

* Biraz muskat cevizi rendesi

Üzeri İçin :

Rendelenmiş yada dilim taze kaşar

Yapılışı :

Patateslerin kabuklarını soyun ve tuzlu kaynamış suda yaklaşık 7-8 dakika haşlanmaya bırakın.

Patatesler haşlanırken, bir tavada küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyma ve salçayı ilave edip kıymaların iyice pişmesini sağlayın. Sonra baharatları ekleyip, ocağın altını söndürün.

Haşlanan patatesleri biraz soğuduktan sonra, eğer kullandığınız patatesler büyük ise ikiye bölüp çay kaşığı ile ortasını oyun. Patatesleriniz küçük ise, aynı işlem bölünmeden yapılacaktır. Patateslerden çıkan haşlanmış içleri kıymalı harcın içine ilave edin. Sonra da oyduğunuz patatesleri bu iç ile iyice doldurun.

Şimdi beşamel sosu hazırlayabilirsiniz.

Yağda unu biraz kavurun. İçerisine 1 su bardağı sütü ekleyerek iyice çırpın ve pişirin. Altını kapatmaya yakın sosa tuz ve muskat cevizi rendesi ilave edin.

Patates dolmalarını fırın kabına yerleştirin. Beşamel sosu kaşıkla dolmaların üzerine dökün. Üzerine kaşar rendesi veya ince kaşar dilimi koyup 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst