Hanımefendi.com
Daimi Üye
Harvard Üniversitesi araştırmalarına göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olurken, 20 yılda 7.26 kilo aldırıyor.
Batının beslenmesinde önemli bir yere sahip olan patatesi her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun her gün bir porsiyon yemenin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğu ve 20 yılda 7.26 kilo aldırdığı bildirildi.
Harvard Üniversitesinden 120 bin’den fazla sağlık uzmanının en az 12 boyunca yürüttükleri ve New England Journal of Medicine’da yayınlanan bir araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek yılda ortalama 363gr, yirmi yılda ise 7.26 kilo aldırıyor.
PATATES ŞEKERLİ İÇECEKLERDEN DAHA ÇOK KİLO YAPIYOR
Los Angeles Times’ın yansıttığı araştırmada, her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun bir porsiyon patatesin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğuna dikkat çekiliyor.
Araştırmanın lideri Dr.Dariush Mozaffarian fırınlanmış büyük bir patatesin 278 kalori, kızarmış bir patatesin ise 500 ya da 600 kalori olduğunu belirterek, bunun kolanın verdiği kaloriden bile fazla olduğuna dikkat çekiyor.
"BİR NUMARALI HALK DÜŞMANI: PATATES"
Araştırmada, Amerikanın obeziteye karşı verdiği mücadelede halkın bir numaralı düşmanının kek, soda ya da cheeseburger olmadığı sadece basit bir patates olduğu vurgulanarak, tipik bir Amerikalının yılda 53 kilo patates tükettiği belirtiliyor.