MALZEMELER:
yarım kilo patates
2 adet soğan
3 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım demet maydonoz
1,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Soğanları rendeleyin ve zeytinyağında hafif pembeleştirin.Havuçları kare doğrayın ve soğanlara ilave edin.Sarımsakları soyun ve bütün olarak yemeğe ekleyin.2-3 dakika kavurun. Tuz ve şekeri atın karıştırın. Soyup, halka halka doğradığınız patatesleri yemeğinizin üzerini örtecek şekilde yerleştirin, suyunu katın. Kısık ateşte pişirin. Ilık iken servis tabağına alın, üzerini ince kıyılmış maydonoz ile süsleyin.
Afiyet olsun...