Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken

Rüya

Daimi Üye
Tepki
1.128
Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacaktır

Kızartmanın sırrı
Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Göreceksiniz ne kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir
Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz
Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbentten süzün.
Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.

Patatesi kızartmanın püf noktaları
Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değilde yumuşacık oluyor; ya da yapışıyor dersiniz? Evet patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz
Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır
İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar
Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?
Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz.
Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz,dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?

karanfil

Yeni Üye
Tepki
10
çocuklar çok sevdiği için patatessi her hafta sonu kızartırım çocuklar kıtır,eşim yumuşak sever yani iki çeşit kızartıyorum
bende patatesin kıtır olması için doğradıktan sonra tuzlayıp biraz bekletmek gerektiğini biliyordum bide bunu deneyeyim bakalım, teşekkürler.

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
ben patatesleri dogradıktan sonra sütte bekletiyorum sonra iyice süzdükten sonra una buluyor ve bir süzgecle fazla gelen unları silkeliyorum daha sonra kızartıyorum cıtır cıtır oluyorlar

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Biz ailecek haşlanmış patetese bayılıyoruz..
kızartmasını ayda yılda bir yaparım o da aklıma gelirse..Çocuklar bile istemez.
Yaptığımda da illa ki kalır ama yenmesi için bu şekilde denerim ben de teşekkürler paylaşımınız için.

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
kızartma sevmeyenler icin fırını tavsiye ediyorum patatesi istediginiz sekilde dograyın cok az sıvı yag istediginiz baharatı serpin ben nane kekik karabiber kırmızı biber kimyon koyuyorum iyice harmanlayın patatesler üst üste gelmeyecek sekilde tepsiye sıralayın 20-25 dk size sahane bir patates üstelik evde yag kokmuyor hadi kolay gelsin kızlar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar