incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
1. Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
2. Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
3. Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
4. Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 30gr margarin ( tereyağı kullanabilirsiniz)
- 4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış
- 1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
- 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 2 yemek kaşığı un
- 1lt (4 sb) tavuk suyu
- 8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
- 200gr konserve mısır
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 sb yoğurt (ben ayran kullandım)
- maydanoz
1. Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
2. Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
3. Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
4. Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI