Patatesli Ay Cöregi

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Bu defa sizlerle bir pogaca tarifi paylasacagiz. Tarifimizin adi patatesli ay coregi. Simdi hemen gerekli malzemelerimizi paylasalim:

1 kücük yas maya
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi yogurt
2 yumurta(1nin sarisi uzerine)
1/2 paket kabartma tozu
1,5 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 cay bardagi erimis margarin
1/2 cay bardagi sivi yag
aldigi kadar un (yaklasik yarim kg)

ic harci icin:
3 adet patates
kiyilmis maydonoz
rendelenmis kasar peyniri
biraz tuz ve pul biber

üzeri icin:
yumurta sarisi
susam
cörekotu

Patatesli Ay Coregi yapilisi:
Ilk önce maya, su, tuz ve sekeri eritiyoruz. Daha sonra biraz bekleyip diger malzemleride koyarak güzelce yoguruyoruz. Cok sert olmayacak sekilde yogurma islemi bitince elimizi yaglayip hamurun üzerine bastiriyoruz ve poset gecirip sicak ortamda 15-20 dk bekliyoruz.

Patateslerimizi de güzelce haslayip yumusayinca kabuklarini soyarak maydanozu, peynirimizi ve tuzumuzuda koyup karisitiyoruz.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip merdaneyle aciyoruz ve ücgen kesip icine patatesli harcimizdna koyup güzelce sariyoruz uclarini kivirip ay sekli veriyoruz.

Yumurta sarisi sürüp susam, cörek otu serpip 125 derecelik soguk firinda 15 dk daha sonra 225 derecede 15-20 dk iyice pisiriyoruz..

Yumusacik ve cok güzel bir pogaca denemnizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :)


Patatesli Ay Coregi Tarifi Resimleri

62a6d_5.jpg


62a6d_3.jpg


62a6d_4.jpg


62a6d_6.jpg


ALINTIDIR.....
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Teşekkürler canım. Çok leziz gözüküyor :eek:
 

aysegul

Aktif Üye
Katılım
15 Kasım 2008
Mesajlar
201
Tepki
119
Puan
43
Konum
izmir
ayyy muhtesem bisey bu cok tesekkür ediyorummm deniycemmm cok lezzetli oldugunu tahmin edebiliyorumm :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst