MALZEMELER
3 adet yufka
1/2 su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
İÇ MALZEME
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pulbiber, maydonoz, arzu edilirse reyhan
2 kaşık sıvı yağ
TARİF
Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patetesleri çatalla ezin.
Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.
Patates, biber, maydonoz ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.
Yufkayı mutfak tegahının üzerine serin. Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.