incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, Karabiber
- Pulbiber (Arzu edilirse)
- Patatesleri kabuklarını yıkayıp bir tencereye koyun ve üzerine geçene dek su koyup haşlanmaya bırakın.
- Yumurta, sıvıyağ ve sütü bir kasede çırpıp kenarda bekletin.
- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
- Bir tavada doğranmış soğanları kavurun. Domates salçası, tuz karabiber ve pulbiberi ilave edin. Ardından rendelenmiş patatesleride koyup karıştırın, altını kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. Üzerine kaşık yardımıyla yumurtalı harçtan yayın. Diğer kalan iki adet yufkayıda ortadan bölerek 4 parça yufka elde edin.
- Tepside yumurtalı harç sürdüğünüz yufkanın üzerine elde ettiğiniz dört parçadan birini yayın ve tekrar yumurtalı harçtan dökün. Üzerine patatesli harcın yarısını paylaştırın. Üzerine diğer yarım parça yufka, yumurtalı harç, tekrar yarım parça yufka, yumurtalı harç sırasını uygulayın.
- Kalan patatesli harcın tamamını yufka üzerine yayıp en son kalan yarım parça yufkayıda patateslerin üzerine örtün. Harçtan yayın. Tepsinin kenarlarında kalan yufka parçalarınıda içeriye katlayarak alın ve en üzerine sosun tamamını dökün.
- 200 derecede altı – üstü kızarana dek pişirin.