Patatesli Börek
Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
Karabiber
Kekik
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı süt
4-5 adet patates
Tuz
Pulbiber
Tarif İçi için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kaşar peyniri ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Yufkaları 6 eşit üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak kenarlarına patatesli karışımdan yerleştirin. Kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Uç kısımları alta gelecek şekilde, içi yağlanmış borcam kare tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 c’deki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Alıntı