Patatesli börek

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
img_16183.jpg



5 adet iri boy patatesi düdüklüde haşla,sonra rendele veya çatalla ez.
Büyük bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağıyla 2 soğanı yemeklik doğra, 2
diş sarımsağı ince ince, 1 biberi ince ince doğra kavur, 1 domatesi
kabuklarını soyarak ince ince doğra, 1 yemek kaşığı dolusu salçayı bu
karışıma iyice yedir. Baharat olarak kimyon, karabiber, kırmızı pul
biber,kekik ve tuz ilave et, rendelediğin patatesleri de kat, bütün hepsini
birbirine yedir, iyice karıştır.
Sonra bolca maydonoz ve dere otunu ince ince kıy ve bunların hepsini tekrar karıştır.
Bir adet yufkayı mutfak tezgahına ser, yufkanın yarısını ayçiçek yağıyla
yağla, diğer kuru olan yarısını yağlı olan kısmın üzerine kapat(böylece
2 katlı bir yarım ay şeklimiz oldu). Yarım ay şeklindeki yufkanın uzun
çizgi şeklindeki kısmına(yarım yuvarlak kısmına değil) patatesli içimizi 2
parmak kalınlığında koy (bu içi en uç noktalara kadar götürme, oraları
yağla ve kıvır içe doğru, çünkü oraları kıvırınca patatesli böreğimizi
yuvarlak kısma doğru sarmaya başlıyoruz. Yağlanmış tepsiye bu sarılarak
hazırlanmış yufkayı koyuyoruz,diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp
tepsiye diziyoruz.
Tepsi hazır olunca yufkaların üstünü yağlıyoruz ve en az 1-2 saat bekletiyoruz (annem (müge’nin annesiJ)uzunca bir süre bekletmiş). Sonra üzerine yumurta sarısı ve istersek çörek otu sürüp fırına veriyoruz.
Afiyet olsun :D
besleyicitarifler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst