
PATATESLİ BÖREK
3-4 adet patates
100 gr. peynir kırmızı pul biber (arzu edilirse)
1 kutu yaş maya
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ veya margarin
aldığı kadar un
1 adet yumurta sarısı
tuz
Patasler tuzlu suda haşlanır. Kabukları soyulup çatalla ezilir. Peynir ve pul biber ilave edilir. Maya ve şeker ılık süt ile karıştırılarak kabartılır. Yağ ve un eklenerek hamur yoğrulur. Sıcak bir yerde üzerine bez örtülerek kabarana kadar dinlendirilir. İki parçaya ayrılıp her parça merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır. İki parmak genişliğinde şeritler kesilir. Şeritlerin tamamına patates harcı konur. Rulo şeklinde sarılır. Ters çevrilerek üzeri hafifçe bastırılır. Yağlanmış fırın tepsisine koyup yumurta sürülür pişirin
Alıntı
