Patatesli Burma Böreği

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
Patatesli Burma Böreği

patatesli-burma-boregi.jpg
Malzemeler:

*3 adet hazır yufka
İç Harcı için:
* 2 adet haşlanmış yumurta
* 6 adet orta boy patates
* 6-7 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 demet taze nane
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
* 125 gr margarin

Tarifi:
Böreğin iç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri derin bir kaba rendeleyip, üzerine küp küp doğradığınız yumurtayı ekleyin. Yıkayıp ayıkladığınız maydanoz, yeşil soğan ve taze naneyi incecik doğrayın. Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirip tüm malzemeleri karıştırın.
Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Hazır yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye bölün. Yufkaların kestiğiniz taraflarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına koyup rulo yapın. Bütün yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız ruloları tepsinin ortasından başlayarak ve birbiri etrafında çevirerek yerleştirin. Eritilmiş sıcak yağı üzerinde gezdirip, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcakken dilimleyerek servise sunun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst