Patatesli Çiğ Börek-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
patatesli-cigborek.jpg


Malzemeler,

Hamuru için,

* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 su bardağı su
* Yeteri kadar un

Harcı için,

* 4 adet orta boy haşlanmış patates
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için,

* Sıvıyağ

Hazırlanışı,

1. Böreğin harcını hazırlamak için soğan ve patatesin kabuklarını soyup ayrı kaplara rendeleyin.
2. Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın ve rendelenmiş soğanı ilave edin.
3. Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
4. Üzerine rendelenmiş patates ve baharatları ekleyin.
5. Orta dereceli ateşte yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin.
6. Pişen harcı soğuması için kenarda bekletin.
7. Hamurunu hazırlamak için yoğurma kabına; yumurta, yoğurt ve suyu alıp karıştırın.
8. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
9. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
10. Her bir bezeyi oklava yardımıyla daire şeklinde açın.
11. Açtığınız her hamurun ortasına 1 yemek kaşığı patates harç koyun.
12. Yarım ay şeklinde kapatın.
13. ****l çay tabağı ya da rulet yardımıyla böreğin kenarındaki çıkıntıları düzeltin.
14. Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
15. Hazırladığınız börekleri bol ve kızgın yağda kızartın.
16. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst