Patatesli Gül Böreği

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Patatesli Gül Böreği - Hazırlanışı - Yapılışı

Günün her öğününde sunabileceğiniz patatesli gül böreği tarifi MSN Kadın’da! Bir gün önceden kalmış patates püresini değerlendirmek için lezzetli bir fırsat…


CCE62121F6A0321AE331B4B2CF342.jpg



Malzemeler
virgul2.gif

3 adet yufka
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patates Püresi İçin;
3 adet orta boy patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1
virgul2.gif
5 Yemek kaşığı margarin
Tuz


Hazırlanışı
virgul2.gif

Patateslerin kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
Haşlanan patatesleri çatalla ezin.
Orta boy bir tencereye margarini alıp eritin.
Tencereye ezilmiş patatesleri ekleyip bir iki dakika kavurun.
Üzerine sütü ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısın.
Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirini ilave edin.
Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve tencerenin kapağını kapatın.


Kâsede; yoğurt
virgul2.gif
yumurta
virgul2.gif
sıvıyağ ve suyu karıştırın.
Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.
Üçgen yufkaları üst üste koyun.
Her bir yufkaya yoğurtlu harç sürün.
İçine hazırladığınız patates püresini koyun.
Önce rulo şeklinde sonra kendi etrafında kıvırarak gül şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.ALINTIDIR
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst