Hem kahvaltılar hem beş çayları hem de akşam yemeklerinde ara sıcak olarak sunabileceğiniz, pratik patatesli kek tarifi Yüksek Topuklar’da!
Malzemeler,
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
2 adet orta boy patates
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
Yarım su bardağı doğranmış yeşil zeytin
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 adet ince kıyılmış taze soğan
Yarım paket kabartma tozu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Derin bir kaba; yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu alıp iyice karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Yumurtalı karışıma; patates, peynir, zeytinler, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.
Kaşık yardımıyla birkaç kez karıştırın.
Orta boy fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen patatesli keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
alinti