Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet patates
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Damak tadınıza göre karabiber, pul biber
- Üzeri için çörek otu ve susam
- Patates ve soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
- Derin bir kaba yoğurt, yumurta, süt ve sıvıyağı alıp karıştırın.
- Tuz, karabiber, pul biber, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Patates ve soğanları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine döküp üzerine çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.