Patatesli Kek

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet patates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Damak tadınıza göre karabiber, pul biber
  • Üzeri için çörek otu ve susam
Hazırlanışı,
  1. Patates ve soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
  2. Derin bir kaba yoğurt, yumurta, süt ve sıvıyağı alıp karıştırın.
  3. Tuz, karabiber, pul biber, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Patates ve soğanları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine döküp üzerine çörek otu ve susam serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Pişen keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Ben bu tarife evde bulduğum yeşillikleri katıyorum, taze soğan, maydonoz, dereotu gibi.
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
uzun zamandır yapmamıştım,çok güzel olur lezzeti...emeğine sağlık:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst