Patatesli Muskatlı Börek(resimli)

E

esmanur

Misafir
patatesli_muskatli_borek.jpg

Malzemeler:

4 adet yufka
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber, tuz

Yapılışı:

1- Patatesler haşlayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
2- Soğanı yemeklik doğrayın ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve ocaktan alın.
3- Pembeleşen soğanların içine küp küp doğranmış patatesi, muskatı, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
4- Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı bir kabın içinde iyice çırpın.
5- Tepsinizin tabanını margarin ile yağlayın ve ilk yufkanızı kenarları tepsinin dışına taşacak şekilde serin. Yufkanızın üzerine hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün.
6- Üzerine 2. yufkayı serin ve patatesli harçtan yufkanın üzerine yayın, yufkanın kenarlarını patateslerin üzerine kapatın ve üzerine yoğurtlu harçtan sürün.
7- Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
8- Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst