[FONT=verdana,geneva]
"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif hazırladım; patates köfteli patlıcan sarma... Sunumu ve lezzetiyle mutfaktaki becerinizde söz ettirebilirsiniz.
Malzemeler,
[FONT=verdana,geneva]Hazırlanışı,
"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif hazırladım; patates köfteli patlıcan sarma... Sunumu ve lezzetiyle mutfaktaki becerinizde söz ettirebilirsiniz.
Malzemeler,
- [FONT=verdana,geneva]3 Adet orta boy patlıcan
[*][FONT=verdana,geneva]2 Adet orta boy patates
[*][FONT=verdana,geneva]1 Adet orta boy kuru soğan
[*][FONT=verdana,geneva]4-5 Dal maydanoz
[*][FONT=verdana,geneva]4-5 Dal dere otu
[*][FONT=verdana,geneva]Damak zevkine göre tuz,pulbiber,kuru nane
[*][FONT=verdana,geneva]Kızartmak için sıvı yağ
[FONT=verdana,geneva]Hazırlanışı,
- [FONT=verdana,geneva]Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin.
[*][FONT=verdana,geneva]Soğanları yemeklik doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile kavurun.
[*][FONT=verdana,geneva]Tuzu, baharatları ve patatesi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
[*][FONT=verdana,geneva]Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
[*][FONT=verdana,geneva]Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp soğuyan patatese ekleyip iyice yoğurun.
[*][FONT=verdana,geneva]Elinizle ceviz büyüklüğünde parçarlar koparıp yuvarlaklar yapın.
[*][FONT=verdana,geneva]Patlıcanları uzunlamasına ince ince kesip kızgın bol yağda kızartın.
[*][FONT=verdana,geneva]Fazla yağını havlu kağıtla alıp ortalarına patates köftelerini yerleştirin.
[*][FONT=verdana,geneva]Dolma sarar gibi rulo yapıp üzerine kürdan batırıp borcam tepsiye dizin.
[*][FONT=verdana,geneva]Domatesi küp şeklinde doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile soteleyin.
[*][FONT=verdana,geneva]Hazırladığınız domates sosunu patlıcanların üzerine boca edin.
[*][FONT=verdana,geneva]185 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.
[*][FONT=verdana,geneva]Sıcak servis yapın.